Як ми навчались освіти демократичного громадянства і прав людини

На початку лютого в чарівному маленькому містечку Ірпінь на Київщині пройшов другий етап науково-практичного семінару «Освіта прав людини та демократичного громадянства». Він відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України спільно з Представництвом Ради Європи в Україні, і є частиною проекту «Підтримка освіти прав людини та демократичного громадянства у країнах Східного партнерства». Його основною метою є підтримка впровадження державної стратегії у галузі освіти прав людини та демократичного громадянства.


 Участь в семінарі брали методисти інститутів післядипломної педагогічної освіти, які брали участь у 1-му етапі тренінгу.  В числі щасливчиків була і я.



Працювати у вже сформованій команді, з людьми, з якими комфортно бути командою - ось справжнє задоволення. На такому рівні співпраці немає неможливих місій та непідйомних завдань.
Тож дні тренінгу-семінару минули як кілька годин. Годі й перелічувати, скільки корисних вправ, методик, технологій ми освоїли, скільки цікавих напрямків розвитку побачили, скільки креативних ідей згенерували. 
Деталізувати не буду - адже все ж це була наша внутрішня історія, і публічно я її не розповідатиму. Однак це був дуже корисний досвід, приємні знайомства і важливі напрацювання для професійного розвитку на перспективу. 
Ми і далі спілкуємось з колегами і обмінюємось досвідом. Адже своя голова - це добре, а підказка колег у складній чи неоднозначній ситуації - те, що треба кожному.
Кінцевим продуктом семінару стали програми , розроблені учасниками практичного семінару-тренінгу для ОІППО, які очікують затвердження та впровадження .

Немає коментарів:

Дописати коментар